Terug naar het programma

Op UUnited 2024 gaan de voetjes van de vloer. In de KF Hein Foyer is een silent disco te vinden met DJ Sashay.

Het is een silent disco zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Je zult niet alleen op de dansvloer staan maar met professionele dansers van de dansgroep Rays of Sunshine (Social Dance Club). Rays of Sunshine zal twee keer de dansvloer betreden, om 21:15 en 22:15!

DJ Sashay

DJ Sashay begon aanvankelijk haar reis als danseres, maar sinds 2019 is ze ook achter de DJ-booth te vinden. Haar muzikale voorkeuren en selecties zijn gebaseerd op het laten ‘grooven’ van het publiek. Ze houdt ervan om allerlei soorten muziek te verkennen, maar put specifiek uit de klassiekers in: Afro, Disco, House en Soul/R&B.

Get your groove on en luister vast naar haar mixtapes.

Social Dance Club

De Social Dance Club (opgericht door Fleur Bomelijn in 2020) is een community waar mensen samenkomen vanuit hun passie voor muziek en dans. In dit geval met een speciale liefde voor Whacking. Hierin staat het omarmen van jouw unieke essentie en de verbinding met jezelf en de ander centraal.

Darling, don’t ever be too shy to dance your heart out

Audrey Hepburn

Whacking

Whacking is een dansstijl ontstaan in de jaren ‘70 in de underground – black en Latino – gay clubscene van Los Angeles. Door onderdrukking vanuit de maatschappij op deze gemeenschap ontstond er in de clubs een plek voor hen om te ontsnappen aan de dagelijkse discriminatie. Hier voelde zij zich vrij en onbegrensd. Op de discomuziek van die tijd zie je de dansers zeer expressief bewegen. Met inspiratie genomen vanuit onder andere de Hollywood films – comic books – martial arts creëerden zij op de dansvloer hun eigen verhaal.

Whacking wordt gekenmerkt door vele armbewegingen, poses, groovy moves, theatraliteit en het uitdrukken van je emoties. Deze emoties staan altijd in verbinding met de muziek en jezelf, maar ook met de mensen om je heen. Whacking is een social dance. Het wekt vanuit haar essentie een bekrachtigend gevoel op en moedigt je aan om te geloven in jezelf. Het viert individualiteit tot in de kern. 

Rays of Sunshine

Dit is de naam van de groep die de showcase zal verzorgen. In dit geweldige dansoptreden zullen de  ‘Rays of Sunshine’ jou meenemen in het gevoel van Whacking. Je zal zien dat iedere danser zijn eigen unieke stijl heeft en op zijn/haar/diens wijze expressie geeft aan de beweging. Samen zullen zij jou overrompelen met Disco Fever en ervoor zorgen dat je niet stil kan blijven zitten. Voel je dan ook vrij mee te grooven en te joelen als je dat voelt. We kijken ernaar uit jullie mee te nemen in onze liefde voor whacking!

Dansers: Winansa, Bernd, Karolina, Kjeld, Froukje, Emmaly, Daniel, Sabine en Fleur