Heb je altijd al in een orkest willen spelen, maar is het er nooit van gekomen? Ben je het ondertussen wel zat om tussen 20 andere violisten te zitten, zodat niemand jou eens een keer hoort? Houd je van kamermuziek? Dan is het Kunstorkest wat voor jou! 

Het Kunstorkest is sinds de oprichting in 1982 het enige studentenbarokorkest in Nederland en is gevestigd in Utrecht. Met een gezellige groep van 15 tot 20 studenten speelt het orkest zowel bekende als volstrekt onbekende muziek uit de periode 1600-1800. Er wordt gespeeld op moderne instrumenten, maar daarbij wordt gestreefd naar een zo authentiek mogelijke manier van uitvoeren. Zoals dat in de 18e eeuw gebruikelijk was, speelt het orkest niet met een dirigent maar met een concertmeester.

Barokspecialist Hans Lub leidt het orkest al sinds 2002 en straalt volop de liefde en passie uit voor barokmuziek in de repetities, waardoor de orkestleden veel bijleren over het spelen van barokmuziek. Hans staat binnen én buiten het Kunstorkest daarnaast bekend om zijn mooie aanwijzingen en gevatte vergelijkingen.

De standaardbezetting van het Kunstorkest bestaat uit violen, altviolen, celli, een bas, een klavecimbel, 2 (blok)fluiten, 2 hobo’s en een fagot. Door de kleine bezetting kun je iedereen goed horen en maak je echt samen muziek.

Repetities: dinsdag 19.45 – 22.30 uur 
Locatie: Parnassos (locatie binnenstad)
Toetreding: voorspelen
Contributie: ongeveer €80,- per jaar
E-mail: info@kunstorkest.nl 
Internet: www.kunstorkest.nl