Heb je altijd al in een orkest willen spelen, maar is het er nooit van gekomen? Ben je het ondertussen wel zat om tussen 20 andere violisten te zitten, zodat niemand jou eens een keer hoort? Houd je van kamermuziek? Dan is het Kunstorkest wat voor jou! 

Het Kunstorkest is het  enige studentenbarokorkest van Utrecht. Met een gezellige groep van 15-20 studenten spelen we zowel bekende als volstrekt onbekende muziek uit de periode 1600-1800. Zoals dat voor een barokorkest gebruikelijk was, spelen we niet met een dirigent, maar onder leiding van een concertmeester: barokviolist Hans Lub leidt de repetities met veel enthousiasme en humor en leert het orkest tegelijkertijd een heleboel bij over het spelen van barokmuziek. Door de kleine bezetting kun je iedereen goed horen en maak je echt samen muziek.

Het Kunstorkest werkt ieder jaar aan twee of drie heel verschillende projecten. Regelmatig staan soloconcerten, concerti grossi of suites op het programma. De standaardbezetting van het Kunstorkest bestaat uit violen, altviolen, celli, een bas, een klavecimbel, 2 hobo’s en een fagot.

Spelen in het Kunstorkest betekent niet alleen gezellig repeteren op de dinsdagavond, maar ook ieder project een gezellig repetitieweekend, in kleinere verbanden spelen op de kamermuziekavond, zeilen in Friesland en naborrelen in de bar. Interesse? Kom luisteren en meespelen!

Repetities: dinsdag 19.45 – 22.30 uur 
Locatie: Parnassos (locatie binnenstad)
Toetreding: voorspelen
Contributie: ongeveer €80,- per jaar
E-mail: info@kunstorkest.nl 
Internet: www.kunstorkest.nl