Parnassos Cultuurcentrum is het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Beeldende kunst, dans, schrijven, fotografie, muziek en theater: alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd. Schrijf je in voor een van onze cursussen en ontwikkel je creativiteit.

Ben je student of medewerker aan de UU, UvH of HKU, dan krijg je ook nog eens fikse kortingen op het gehele aanbod! Maar ook alumni en overige belangstellenden zijn voor aantrekkelijke tarieven van harte welkom.

Liever een avondje uit? Dat kan! We hebben een eigen cabaretpodium met maandelijks goedgebekte talenten. Daarnaast is er regelmatig livemuziek, het Parnassos Open Podium en zijn er filmavonden. Er is veel te zien, te doen, te leren en te beleven! Houd onze agenda in de gaten voor de actuele programmering.

Wij werken samen met: Universiteit voor Humanistiek, UMC Utrecht, HKU, Utrechts UIT BURO en Hogeschool Utrecht

De vijf pijlers van Parnassos

Talentontwikkeling
Bij Parnassos staat naast plezier ook talentontwikkeling centraal. Studenten kunnen tijdens een cursus of bij een productie op een laagdrempelige manier ontdekken waar ze daadwerkelijk goed in
zijn. Wekelijks repeteren de zangers, strijkers, blazers, slagwerkers, pianisten, harpisten, gitaristen etc. van het KOSMU bij Parnassos. Daarnaast ondersteunt Parnassos ook studentengezelschappen op het gebied van theater (STUK en Theatersportgroep Parnassos).

De cursussen van Parnassos zijn erop gericht culturele interesses te ontplooien. Wie wil kan de diepte in. Alle docenten hebben een vakopleiding afgerond en beschikken over veel kennis en vaardigheden om cursisten te helpen hun talenten te ontwikkelen.


Brede academische vorming
Parnassos daagt studenten uit, zet hen aan tot experimenteren, laat ze hun culturele interesses onderzoeken en cultuur beleven vóór henzelf en dóór henzelf. Hiermee dragen we bij aan een brede academische vorming.

Studentenwelzijn
In de academische wereld is er veel ruimte voor de ontwikkeling van ambities en talenten. Dat brengt met zich mee dat er veel van studenten wordt gevraagd en de druk tot presteren hoog is. Daarom is het belangrijk dat er ruimte is om even uit die sneltrein te stappen. Dat kan bij Parnassos,
een uitgelezen plek om te ontspannen, te creëren zonder druk en gelijkgestemden te ontmoeten.

Community
Door tijd door te brengen met gelijkgestemden, gedeelde interesses te hebben, en een gezamenlijke passie te delen, bevordert Parnassos het communitygevoel bij studenten. Men heeft snel het gevoel ‘onderdeel te zijn van…’.


Profilering universiteit en stad
Het cultuurcentrum levert een belangrijke bijdrage aan de profilering van Utrecht als aantrekkelijke studentenstad. Veel getalenteerde studenten kiezen voor Utrecht o.a. vanwege de hoge kwaliteit van de muziekgezelschappen.