Het Utrechtsch Studenten Concert is opgericht in 1823 en mag zich daarmee het oudste symfonieorkest van Nederland noemen. Onder leiding van Bas Pollard repeteert het USConcert, bestaande uit ongeveer 85 studenten, iedere maandagavond in Parnassos Cultuurcentrum. Na de repetitie wordt er gezellig nageborreld in de bar van Parnassos.

Het USConcert staat garant voor veel bijzondere concerten overal in Nederland. Zo werd bij het 39ste lustrum van het USConcert in 2018 de opera ‘Thijl’ van Jan van Gilse opgevoerd. Deze productie vond plaats in een speciaal gebouwd theater van zeecontainers op de vliegbasis Soesterberg.

Daarnaast speelt het USConcert in de reguliere projecten grote symfonische werken uit de laatromantische en vroegmoderne tijd. Normaal gesproken werkt het orkest ongeveer een half jaar aan een programma en zijn er jaarlijks twee hoofdconcerten. Hiernaast begeleidt het USConcert regelmatig amateur operagezelschappen en gaat het orkest ieder jaar op tournee. In de afgelopen jaren zijn Italië, Kroatië en Oostenrijk aangedaan. Het USConcert is een beleving om naar te kijken en te luisteren, dus kom eens langs op één van onze concerten, of kom zelf auditie doen bij hét studentensymfonieorkest van Utrecht! 

Repetities: maandag 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201
Toetreding: na een auditie
Contributie: 107,50 euro (inclusief 2 externe repetitieweekenden) voor studenten van de UU en HU en 132,50 euro voor overigen per jaar
E-mail: info@usconcert.nl
Website: www.usconcert.nl
Telefoon: (+31) 631954667