Van communicatie en beheer tot programmering en administratie: samen maken wij Parnassos. Ben jij benieuwd wie de mensen achter Parnassos zijn, wat ons verhaal is en hoe je ons kunt bereiken?

Zakelijk en Creatief leider

Corina van der Heijden

Wie?

Ik ben Corina! Sinds 1 september 2023 versterk ik het Parnassos team als Zakelijk en Creatief leider.

Vertel me meer

Met de Hogere Hotelschool als achtergrond en jarenlange leidinggevende ervaring binnen Learning & Development en grote corporate organisaties, is de Universiteit Utrecht sinds 2019 mijn plek geworden.

Ik ben begonnen als hoofd Publieksdiensten bij de Universiteitsbibliotheek en sinds 2023 mag ik mijzelf zakelijk en creatief leider van Parnassos Cultuurcentrum noemen, onderdeel van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht.

Creativiteit, podium, talent, community: als de klant, de gast, de gebruiker maar centraal staat!

Parnassos is…

…hét podium voor creatieve ontwikkeling; we bieden podium en laten podium zien aan en voor studenten, de Universitaire gemeenschap en de bewoners van de stad Utrecht.

Programmacoördinatie

Andrea Poorterman

Wie?

Ik ben Andrea! Sinds 2005 werk ik in Parnassos als coördinator van het cursusprogramma en als projectleider van heel veel culturele activiteiten.

Terug bij Parnassos

Ik ken Parnassos al sinds mijn eigen studententijd en heb er altijd met veel plezier cursussen gevolgd en muziektheater gemaakt. Ook zong ik tijdens mijn studie 5 jaar bij studentenmuziekgezelschap Dekoor! Ik ben dus al sinds ik in Utrecht ging studeren verbonden aan Parnassos. En om daar dan jaren later te mogen werken, blijft heel bijzonder!

In Parnassos krijg je…

…de kans om je zelf te ontwikkelen. Je kunt er de leukste dingen leren en vrienden maken.  De sfeer is erg relaxed, iedereen is welkom. Parnassos is voor studenten een plek waar ze zich thuis voelen.

Trots: ontlading tijdens UUnited muziekfestival

In 2021/2022 organiseerde ik in coronatijd het UUnited Muziekfestival, samen met 12 studenten uit de deelnemende muziekgezelschappen. Het was super uitdagend, omdat we steeds niet wisten of Parnassos dicht ging, of de studenten wel konden repeteren en of überhaupt het festival in maart 2022 wel door mocht gaan.

We hebben een jaar lang (waarvan het eerste half jaar online!) heel veel plezier gehad met alle voorbereidingen. Iedereen was heel blij om weer iets bijzonders te kunnen organiseren. En toen één dag voor het festival alle toegangsbeperkingen werden opgeheven en we met 2500 bezoekers los gingen tijdens het festival, was dat een gigantische ontlading. TivoliVredenburg explodeerde bijna! Het was een ervaring om nooit te vergeten en ik was heel erg trots op alle commissieleden.

Lore Smit

Wie?

Ik ben Lore! Sinds oktober 2022 werk ik bij Parnassos als programmacoördinator. Samen met mijn collega Andrea ben ik verantwoordelijk voor het cursusprogramma. Welke cursussen programmeren we in het seizoen, waar in Parnassos en door welke docent? Daarnaast ben ik projectleider UUnited 2024 (ZIN IN!) en altijd bezig met kleinere evenementen zoals onze Parnassos Film Club en het Open Podium.

Programmacoördinator zijn betekent…

Een heleboel inspirerende gesprekken voeren met de mooiste creatieve docenten, maar ook werken aan de ingewikkelde puzzel om deze ideeën om te vormen naar de leukste nieuwe cursussen op iedere dag van de week, om zoveel mogelijk cursisten hun talent te laten ontdekken!

Ik zeg trouwens altijd dat we een Parnassos: The musical moeten produceren. Er gebeurt hier ontzettend veel moois, er zijn ontelbare verhalen, anekdotes en bijzondere herinneringen gemaakt. Ticket anybody?

Parnassos is…

Hét cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht! Parnassos is een plek waar je honderden inspirerende cursussen kunt volgen én andere toffe culturele evenementen kunt bezoeken: van het Open Podium tot een cabaretvoorstelling. Maar Parnassos is meer dan dat.

Het is een plek om je talenten te ontwikkelen, te ontspannen en medestudenten te ontmoeten. Kortom: een culturele community voor de studenten in Utrecht!

Rappend podiumbeest

Vroeger heb ik flink wat op het podium gestaan. Ik danste ballet, streetdance en hiphop, ik volgde algemene muziekleer en speel saxofoon, ik zat op theaterles en in de musicals waar ik in speelde was ik altijd de rapper: vraag me niet waarom.

Mijn ambitie was duidelijk: ik auditeerde voor de muzische afdeling Theater op het Koning Willem II college in Tilburg. Drie jaar lang speelde ik al rappend in musicals en kreeg ik onder andere les van Kloontje en Sap de Aardwortel, bekend van het Land van Ooit. Uiteindelijk verliet ik Tilburg met mijn diplma en een mooi eindexamencijfer voor theater en dans… en was ik klaar met het theater.

Ik studeerde en werkte verder. Van etaleur/grafisch designer tot communicatie, van zelfstandig werkend kok tot een traineeship content creation en van The Best Social Media/Awards/Studio en het Moco Museum tot EDG Media en het Universiteitsmuseum… alles kwam voorbij, maar vanuit die laatste functie rolde ik als een wervelwind binnen bij het mooie Parnassos!

Communicatie

Laura Coolen

Wie?

Ik ben Laura! Ik werk sinds 2018 bij Parnassos als communicatiemedewerker, al zou je mijn functie hier ook copywriter, content creator, website- en app bouwer, social media guru, foto- en videograaf, online creative en reisadviseur voor collega’s kunnen noemen.

Parnassos is voor mij…

Een plek om je passie te ontdekken en een plek om meer met je talent te doen, om te groeien, te repeteren, plezier te maken en jezelf te zijn. Een plek om gelijkgestemden te ontmoeten, vrienden voor het leven te maken en om gewoon lekker een biertje te doen en naar een voorstelling te gaan. Een plek om te groeien, om op te bloeien. Een plek om te leren: een cultuurcorm, maar ook om jezelf te leren kennen. Het is hier zo’n heerlijke culturele hub vol vrije blije studenten!

Alles met een vacht

Ik ben gek op droge humor en dito wijn, proza en alles met een vacht. Ik reis, schrijf en leef met hart, en hard ook. Met mijn Hogere Hotelschool diploma in m’n zak woonde en werkte ik als assistent hotel- en restaurantmanager over de hele wereld, maar ik stopte
om mijn dromen te volgen: reizen, schrijven, inspireren en (ver)dwalen.

Naast mijn baan bij Parnassos run ik al 20 jaar reisblog What About Her en hotspotplatform The Boho Guide en zo ben ik uiteindelijk de online communicatiewereld ingerold. Jarenlang was ik professioneel reisjournalist en online communicatie ZZP’er en reisde ik fulltime de wereld rond in opdracht, maar inmiddels (dankzij Parnassos!) heb ik iets meer balans gevonden. Zeker nu ik de mooiste titel aan het rijtje mag toevoegen: moeder. Het is een feestje om onderdeel te zijn van het Parnassos team!

De lelijke souvenirkast

Ben je benieuwd naar de leuke dingen van ons kantoor, naast de altijd dwars door de muren galmende klanken van muzikanten en de leuke collega’s? Ons team heeft de fantastische gewoonte ontwikkeld om op vakantie het lelijkste souvenir dat je maar kan vinden mee te nemen. Ik moet altijd lachen bij de aanblik van onze verzameling (waar ik een groot aandeel in heb) en ik vind het een briljant idee. Het is een echte sport!

Het mooiste moment was de ontlading tijdens UUnited 2021, al staan de optredens voor het afscheid van onze voormalige directrice Marieke op een goede tweede plek. Het meest trots ben ik op de mobiele app die ik zelf (zonder ervaring!) heb gebouwd voor ons Lustrum in 2019. Om iedereen tijdens het festival gelukzalig rond te zien lopen met op hun telefoon de app geopend… dat maakte al ’t bloed, zweet en tranen waard!

Jasmijn Theel

Wie?

Ik ben Jasmijn! Ik werk sinds februari 2023 bij Parnassos als communicatiemedewerker, zowel voor Parnassos Cultuurcentrum als ons muziekfestival UUnited 2024.

TikTokfanaat

In een notendop? Ik ben Canva- en Pinterestlover, wetenschapscommunicatie specialist, bioloog, ex-koorzanger, Tiktokfanaat (daar ben ik dan weer niet trots op…), natuurliefhebber en hobby-kok.

Parnassos is…

…de plek die ik tijdens mijn studententijd als tweede thuis had willen hebben. Het is een plek om jezelf sociaal en creatief te ontwikkelen. Een plek waar je vrienden voor het leven maakt. Een plek om hard te studeren én te ontspannen!

Tranen bij DeKoor

Mijn mooiste herinnering aan Parnassos is het optreden van DeKoor in de theaterzaal tijdens het afscheid van onze voormalige directrice.  Toen hun stemmen door de zaal heen galmden zat iedereen vol bewondering en emotie te genieten. Het was de eerste keer dat ik naar DeKoor mocht luisteren en ik hoop zeker niet de laatste keer!

Bedrijfsvoering

David van Putten | Cöordinator theatertechniek

Wie?

Ik ben David, coördinator Theatertechniek!

Theatertechniek doe ik sinds 2012 en ik help bij bedrijfsvoering sinds 2020. Ik heb mijn portie muziek, theater en festivals zeker gezien: ik ben al jaren actief in de culturele sector én ik speel in een Indie band: check vooral even The New Marshall Plan als je van goede muziek houdt.

Fun fact: ik ben ooit als receptionist begonnen bij Parnassos. Voor die tijd heb ik hier zelf ook eens een legendarisch optreden gehad. Ik was behandeld in het ziekenhuis en heb de dag erna gewoon opgetreden in de bar als gitarist. Ik voelde me die dag best een beetje rock ’n roll.

Parnassos is…

Een plek om te oefenen en mooie cursussen te volgen. Een plek om even los te komen van de dagelijkse beslommeringen!

Het mooiste vind ik om mee te werken aan projecten die…

…iets betekenen voor mensen. Soms is dat voor het publiek en soms is dat voor de spelers, die een tijdlang toegewerkt hebben naar een voorstelling. Ik kan mijn kennis dan inzetten om hen een onvergetelijke ervaring te geven.

Tok tok tok… over de kippen van de regisseur

Ik heb een mooie herinnering aan het eerste lustrum dat ik organiseerde als coördinator Theatertechniek. We hadden het hele gebouw omgebouwd tot festival en de regisseur had graag levende kippen (…) tijdens een circustheatershow gewild, maar dat was niet mogelijk. We hebben toen nepkippen gekocht en aan het begin van het stuk op de piste gezet. De regisseur was helemaal van slag en begon in paniek te gillen over onze intercom, maar kon er uiteindelijk hartelijk om lachen. Tok tok tok….

Marlieke Mulder | Zaalverhuur

Wie?

Ik ben Marlieke! Ik werk sinds 6 jaar als medewerker verhuur bij Parnassos. Daarvoor heb ik ook al een hele carrière bij Parnassos achter de rug. Voordat ik bij Parnassos begon, heb ik er al eens een fotografiecursus gedaan en zo’n 14 jaar geleden ben ik begonnen op onze (toenmalige) vestiging op de Uithof als avondhulp. Toen deze ging sluiten ben ik als barhulp gaan werken op de Kruisstraat en na wat wereldse omzwervingen en een tijd in Zweden te hebben gewoond, ben ik teruggekomen als receptionist. Een jaar later kwam mijn huidige, vaste functie vrij. Je kunt dus wel stellen dat ik ondertussen bij het meubilair hoor!

Parnassos is…

….zo’n fijne plek om te komen, voor studenten maar ook voor niet-studenten. Als je door de gangen loopt hoor je overal muziek, er wordt hier zoveel moois gecreëerd! In de loop der jaren heb ik hier heel wat cursussen gevolgd zoals fotografie, djembé, hoopdance, lindy hop, tuften, ukelele, naaien… Ik roep het dus niet alleen, ik wéét hoe leuk het is om hier een cursus te volgen!

Pikante aardappelkroketjes

Mijn werk is nooit saai, er gebeuren hier zoveel gekke dingen. Huurders en bezoekers zoeken soms de grenzen op en dan maak je wel eens wat mee. Een veel te grote groep studenten die ’s nachts vast komt te zitten in de lift, een spinnetje bij de sensor van de voordeur waardoor de voordeur een heel weekend niet werkt tijdens een enorm evenement, een groep mensen die de ‘haka’ oefent in een lokaal waardoor de mensen in onderste lokaal doodsbang zijn dat het plafond het niet houdt, een medewerker die haar aardappelkroketjes in de magnetron doet in plaats van in de oven waardoor het brandalarm afgaat en het hele gebouw, inclusief cabaretier in pikant pakje, ontruimd moest worden… Ik kan er een boek over schrijven!

In slaapzak naar Parnassos

Ik denk ook dat ik de enige ben die ooit eens heb geslapen bij Parnassos. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 moest er iemand aanwezig zijn om 03:00 ’s nachts voor het aannemen van de stemmen. Dus daar ging ik met werkgeversverklaring (want: avondklok) én slaapzak in het holst van de nacht naar Parnassos: een hele bijzondere ervaring. Jammer dat de stemformulieren uiteindelijk pas om 7:00 ’s ochtends werden bezorgd…

Productie

Wanda van Dommelen

Wie?

Ik ben Wanda! Ik werk nu al jaren met veel plezier als productieleider bij Parnassos. Ik organiseer o.a. de theater-, dans en muziekproductie, maar ook het cabaretpodium, de cursuspresentaties en de workshops op maat.

Theatervormgever van origine

Ik ben afgestudeerd als theatervormgever aan de HKU en ben in 2004 (wow, dus al bijna 20 jaar geleden!) bij Parnassos begonnen als barmedewerker, administratief medewerker en vormgever bij de producties voordat ik de rol van productieleider op me nam. Het mooiste van mijn werk vind ik alle inspirerende mensen die ik hier ontmoet en waarmee ik mag werken.

Parnassos is…

…een plek voor ontspanning, een culturele beleving. Een fijne plek om jezelf op cultureel gebied te ontwikkelen.

Mijn mooiste herinnering…

…heb ik aan het 25 jaar Lustrum in 2019. Het Forward Festival was een groot succes waar we nog lang van hebben nagenoten omdat vlak daarna de pandemie uitbrak en er niets meer kon op o.a. theater en cultuurgebied. Dat hadden we dus toch nog even groots neergezet!

Cursusadministratie

Vivian Buers

Wie?

Ik ben Vivian, de nieuwste aanwinst bij Parnassos! Ik houd de touwtjes strak in handen als het gaat om alles wat met de administratie te maken heeft. Of het nu gaat om het beheren van info-mails, het opstellen van kwitanties en contracten, of het zorgvuldig beheren van jouw cursusgeld om een soepele restitutie te garanderen: ik ben degene die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt!

In ieder huis een muurtekening

Als 26-jarige net afgestudeerde onderwijskundige ben ik Parnassos binnen gerold. Ik ben een cultuurliefhebber in hart en nieren en zou het liefst alle cursussen bij Parnassos willen volgen. Ik heb daarnaast het goede voornemen om in ieder huis waar ik woon een muurtekening te maken. Dat heb ik tot nu toe in twee (studenten)huizen gedaan, en dit wil ik zeker blijven doen!

Medewerkerspagina

Parnassos is…

…dé place to be voor creatievelingen in Utrecht! Het is de thuishaven van de studenten theater- en muziekgezelschappen in Utrecht. Daarnaast heeft Parnassos een gigantisch aanbod aan toffe cursussen in allerlei artistieke richtingen. Dus als je zin hebt om iets nieuws uit te proberen, je innerlijke artiest wilt ontdekken of gewoon wilt groeien, dan zit je hier helemaal op je plek. Parnassos brengt je op een speelse en verkennende reis door diverse kunstvormen. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon een geweldige, inspirerende plek om te zijn!

Karaoke

Vorig jaar tijdens de Pride Week was er een karaoke avond in de Parnassos-bar. Ik vond het heerlijk om te zien hoe iedereen zijn innerlijke rockster naar boven haalde en losging op alle golden-oldies!

Financiën & ICT

Yue Tung Lai | Financieel beheer
Leonard Schmal | ICT

Receptie & bar

Parnassos team spirit! Achter de receptie in de hal en achter de tap in onze gezellige Parnassosbar staan de leukste mensen om je te helpen. Say hello!

Docenten

Wij doen dit natuurlijk niet alleen: we hebben een fantastisch team docenten die vol passie de cursussen geven.