Het Huisorkest is een studentenorkest waarbij gezelligheid voorop staat en iedereen welkom is. De bezetting van Het Huisorkest is dan ook erg gevarieerd: van viool tot saxofoon, van trompet tot altblokfluit, voor iedereen is plek! Het orkest staat onder leiding van Anja Oosterbeek.

space

Het Huisorkest onderscheidt zich van andere orkesten door de kenmerkende producties die worden uitgevoerd: elke productie wordt getracht de grenzen tussen verschillende kunstvormen te overbruggen. Er gebeurt altijd meer dan enkel muziek maken. Zo was er de productie ‘Het Huisorkest op Avontuur’ in februari 2021, waarin het orkest samen met verhalenverteller Durk Reitsma een spannende voorstelling heeft gemaakt. De samenwerking tussen het orkest en de Durk zorgde voor een spectaculair resultaat. Een ander voorbeeld is ‘It’s a Kind of Magic’ uit juni 2019, waarbij goochelaar RON het podium betrad om het publiek te betoveren met zijn mooie goocheltrucs. Het Huisorkest heeft al jarenlang samen met andere talenten samengewerkt om elk jaar unieke en leuke concerten neer te zetten. Bovendien gebruiken wij bij elk concert weer nieuwe muziek. Er is grote variatie tussen de stukken aangezien wij van alles spelen zoals klassiek, jazz, film- en popmuziek.

space

Er zijn twee concerten per jaar, in de winter- en zomerperiode, waarvoor wij ook repetitieweekenden organiseren. Dit betekent een weekend dat bol staat van muziek en gezelligheid, vol spelletjes, lekker eten en goede sfeer. Daarnaast is er ook een maandelijkse activiteit voor de leden en een jaarlijkse BBQ als afsluiter van het studiejaar. Zie vooral onze website en facebook voor meer informatie van Het Huisorkest. We hopen je graag bij de volgende open repetitie langs te zien komen!

space

Repetities: woensdag van 20.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: Parnassos, lokaal 2.07
Toetreding: geen eisen, geen audities
Contributie: ongeveer €60,- per halfjaar (afhankelijk van de omvang van de productie)
E-mailinfo@hethuisorkest.nl
Websitewww.hethuisorkest.nl