Dekoor Close Harmony bestaat uit 32 jonge, muzikale studenten uit Utrecht. Dekoor zingt voornamelijk jazz en pop, maar ook gospel, klassiek, en andere muziekstijlen komen voor in haar repertoire. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty zingt Dekoor a capella of met ondersteuning van een jazzcombo. Niet alleen de muziek, maar ook de presentatie is belangrijk bij Dekoor: elk nummer krijgt een passende staging van regisseur Marjolein Marzacu.

spacing

Dekoor treedt op in verschillende theaters door heel Nederland en daarbuiten, en werkt ook vaak samen met bekende artiesten. In 2014 stond Dekoor samen met The Rolling Stones op het hoofdpodium van Pinkpop en TW Classics (België) en zong Dekoor samen met singer-songwriter Damien Rice in Carré. In 2016 en 2018 kreeg Dekoor een individuele act op het Sziget Festival in Boedapest. In de afgelopen jaren trad Dekoor samen met Di-rect, SYML, Wouter Hamel, Alain Clark en Dwight Dissels op. Daarnaast is Dekoor ook met enige regelmaat op TV te zien.

spacing

Binnen de korenwereld geniet Dekoor aanzien door het winnen van verschillende prijzen. Op de World Choir Games in 2010, 2012, 2014 en 2018 behaalde Dekoor de titels “Wereldkampioen Jazz” en “Wereldkampioen Pop”. Ook in Nederland werd Dekoor meerdere malen uitgeroepen tot beste koor van het jaar, in het bijzonder bij het populaire televisieprogramma Korenslag in 2007. Meest recent sleepte Dekoor de eerste prijs in de wacht in de categorie Pop/Gospel/Spiritual/Folk bij het Concours International Choral en Provence in 2022.

spacing

Dekoor repeteert iedere dinsdagavond van 20.15 – 23.15 uur in Parnassos. Daarnaast vindt er twee keer per jaar een repetitieweekend plaats.

Repeties: dinsdag 20.15 – 23.15 uur
Locatie: Parnassos (locatie binnenstad)
Toetreding: Audities vinden plaats in september (aanmelden via de website)
Contributie: UU-studenten €150,-, niet-studenten €173,- (incl. repetitieweekenden)
E-mail: info@dekoor.nl
Website: http://www.dekoor.nl