Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat uit ongeveer 150 studenten en is daarmee één van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland!

Bij het USKO zitten studenten van allerlei opleidingen met een gezamenlijke passie: muziek maken. Het USKO is in 1945 opgericht met als doel klassieke muziek, met name die van J.S. Bach, voor jonge mensen toegankelijk te maken en om te verbinden. Ieder jaar voert het USKO een werk uit van Bach in een 3-jarige cyclus: de Matthäus Passion, de Johannes Passion en de Hohe Messe. Het USKO heeft drie concertreeksen per collegejaar: het Bachprogramma en twee andere programma’s. Met het Bachprogramma gaat het USKO op repetitiekamp (meestal in de kerstvakantie), en daarna op tournee naar het buitenland. Sinds september 2021 is Stijn Berkouwer onze vaste dirigent. Naast de repetities organiseert het USKO ook veel activiteiten voor haar leden, waaronder feesten, open podia, pubquizzen, karaoke en nog veel meer.

Lijkt het je leuk om mee te doen, kom dan kijken bij onze open repetities! We hebben open repetities de eerste twee weken van september en begin januari! Het orkest repeteert op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur en het koor repeteert van 20:00 tot 22:30 op donderdag. Voor het orkest moet je auditie doen, voor het koor vinden er geen audities plaats. We zijn te vinden op www.usko.nl en te bereiken op de mail via usko@usko.nl. Wie weet tot snel!

Repetities Orkest: Woensdag 20.00 – 22.30 uur.
Repetities Koor: Donderdag 20.00 – 22:30 uur
Locatie: Parnassos, Kruisstraat 201
Toetreding: Orkest: auditie. Koor: geen auditie vereist.

E-mail: usko@usko.nl
Website: www.usko.nl