Fris, groen, strak en overweldigend goed: dé Utrechtse Studenten Bigband (USBB). Deze swingende studenten maken van iedere gelegenheid een feest! Verschillende muziekstijlen als jazz, soul, funk, wereldmuziek, pop en latin komen terug in het repertoire. Doel is om daarmee een breed publiek in aanraking te brengen met een frisse en moderne visie op lichte/jazzmuziek.

De USBB is een graag geziene gast op (studenten)gala’s en festivals. Zo speelde de band in 2022 op het Umbria Jazz Festival tijdens een internationale tournee en stond ze al een aantal keer in een uitverkocht Tivoli Vredenburg. Ieder jaar organiseert de USBB een groot project, waarbij het podium wordt gedeeld met gastartiesten zoals Eric Vloeimans, Adam Rapa, Carlo de Wijs, Jan van Duikeren, Benjamin Herman, Maarten Hogenhuis en Trijntje Oosterhuis.

In 2016 werd de USBB ‘de UIT band’, dé band van de Utrechtse Introductietijd. In 2019 werd de band verkozen tot beste studentenbigband van Nederland tijdens de landelijke Big Battle. In november 2021 bracht de USBB haar eerste studie-EP uit, die je hier kunt beluisteren!

Voor meer informatie, sfeerimpressies en openstaande vacatures, neem een kijkje op onze socials en website:
Facebook
Instagram
Website

Toetreding: Audities
Contributie: €120 per jaar
E-mail: info@usbb.nl