Terug naar het programma

UUnited Muziekfestival 2024, wat was het fantastisch! Voor de vierde keer stonden acht Utrechtse studentenmuziekgezelschappen in TivoliVredenburg samen met hun gastartiest, en dit jaar op alle podia.

Hoge noten én hoogtepunten

Het USConcert begon de avond magisch met LAKSHMI in de grote zaal. Samen betoverden ze het publiek dat vol verwondering de rest van het festival ontdekte. In de Pandora zong Dekoor de sterren van de hemel met Sandra van Nieuwland en in Cloud Nine kon niemand stil blijven staan bij de USBB en trompettist Philip Lassiter. Klanken van engelen klonken uit de Hertz, waar er met uiteenlopende nummers de kracht van de vrouw werd gevierd door Medusa en harpist Lavinia Meijer. De Grote Zaal luisterde aandachtig naar het USKO en Freek de Jonge terwijl ze de Johannes Passion opvoerde.

Met veel magie ging de avond door in de Pandora met het Kunstorkest en illusionist Steve Carlin. Zelfs het publiek kreeg hier de kans om op het podium te staan en zijn mindreading tricks te ondervinden. Bovenin TivoliVredenburg, bracht het Huisorkest samen met Izaline Calister een lach op ieders gezicht in Cloud Nine. In de Hertz pakte de USCantorij en muzikaal duo Clean Pete het publiek in met humor en prachtige zang.

Toen er nog één optreden over was om de avond af te sluiten, stond de Ronda vol en daar ging het dak er af. UUnited Souls en Shirma Rouse is een samenwerking die we nooit zullen vergeten! Als je niet je stem verloor bij alle meezingers, van Shackles tot September, dan verloor je wel je hart tijdens Shirma haar gospelnummers. De vriendschap en dynamiek tussen Dekoor en de Utrechtse Studenten Big Band (USBB) spatte van het podium af. Alle acht de gezelschappen hebben deze editie van UUnited laten zien hoe verbindend samen muziek maken is.

Beeld: Maarten Mooijman

Beelden zeggen meer dan woorden

Er was meer

Er werd niet alleen genoten van de prachtige muziek afgelopen donderdag. Ook werd er flink gewhacked bij de silent disco, met wonder gekeken naar twee showcases van dansgroep Rays of Sunshine, verbroederd bij de Students for Students EXPO van de Hogeschool Utrecht,  gejamd bij de Jamsessie, gesjanst bij de UUnique DJ’s en ontplooide het publiek zich bij theatergezelschap STUK.

Beeld: Cedric Veldhuis @fieldhouse.archive

Belang van UUnited Muziekfestival

Tijdens de vierde editie van UUnited werd wederom duidelijk hoe uniek en getalenteerd de studentenmuziek in de stad Utrecht is. En dat het samenkomen en het talent van studenten iets is om te vieren en in de schijnwerpers te blijven zetten. De brede ontwikkeling en het saamhorigheidsgevoel zetten we door bij Parnassos waar de gezelschappen repeteren, studeren en borrelen.

Beeld: Maarten Mooijman

Dit was niet mogelijk zonder…

Team UUnited wil alle studenten, de gastartiesten en het publiek bedanken die het mogelijk maken om elke keer dit fantastische festival samen neer te zetten. Daarnaast bedanken we alle fondsen, de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en in het bijzonder TivoliVredenburg.

Beeld: Maarten Mooijman

Lustrum editie

Om het ‘zwarte gat’ te verzachten, kijken we uit naar UUnited 2026. Dan vieren we samen het lustrum van de Universiteit Utrecht én het UUnited Muziekfestival. Graag tot dan!