Acht getalenteerde studentenmuziekgezelschappen, genres van gospel tot pop-noir en klassieke muziek, een act met een illusionist, een maatschappelijk project en een portie virtual reality. Dit komt allemaal samen in Utrecht tijdens de vierde editie van UUnited Muziekfestival op 21 maart 2024.


Vanuit de passie om samen muziek te maken, samen te werken, deel uit te maken van een groter geheel, elkaar te ontmoeten, te leren van en met elkaar, te vieren met de stad en samen iets moois creëren. Dat is waar UUnited Muziekfestival voor staat.

UUnited in TivoliVredenburg

UUnited Muziekfestival zal ook dit jaar weer plaatsvinden in TivoliVredenburg. Een podium dat zoveel verschillende genres en publieksgroepen verenigt onder één dak komt nergens anders voor. Het podium met verscheidenen zalen past perfect bij de grote variatie van muziekgenres van de muziekgezelschappen. In 2024 staan er acht muziekgezelschappen met ongeveer 400 getalenteerde studenten op de podia van TivoliVredenburg.

Ontstaan van UUnited Muziekfestival

Sinds 2006 organiseert Parnassos op initiatief van de toenmalige directeur Marieke van Merriënboer grote studentenmuziekconcerten. Sindsdien zijn Parnassos en de KOSMU-gezelschappen actief betrokken bij de viering van o.a. de lustra van de Universiteit Utrecht. Dit heeft geresulteerd in Decafonie (2006) en de Concertroute “De Cursus van de Eeuwige Student (2011) en UUnited Muziekfestival in 2016, 2019 en 2022.

Benieuwd naar de vorige edities? Bekijk de terugblikken.