do 14 dec
20:00 - 22:30 uur

Sint-Joriskerk te Amersfoort & Jacobikerk te Utrecht

€19,50 (t/m 30 jaar, CJP, studenten en U-pashouders: €10,50)

Tickets

Op 14 en 16 december brengt het Utrechts Studenten Koor en Orkest o.l.v. Stijn Berkouwer een programma ten gehore dat volledig in het teken staat van de rijke traditie van de Engelse klassieke muziek. In vogelvlucht nemen we u mee door enkele iconische werken van de grootste Engelse componisten uit de zestiende tot twintigste eeuw.

Het gevarieerde programma bestrijkt verschillende aspecten van de Engelse cultuur. Zo komt het Christendom terug in de kerkelijke a-capella muziek van Tallis en Farrant, en het schitterende Gloria voor koor en orkest van Rutter. Ook de diepgewortelde Britse monarchie komt aan bod door de werken van Handel en Tavener. Naast deze gewichtige muziek staan ook wat luchtigere thema’s op het programma, zoals volksmuziek die het prachtige Engelse landschap bezingt. Ook de Engelse pubs zullen niet vergeten worden! Het orkest zal zich storten op de Enigma Variaties, een verfrissend werk van de iconische Elgar, waarin hij zijn verschillende dierbare vrienden muzikaal afschildert.

Reis mee het Kanaal over, van Anglicaanse kapellen tot Westminster Abbey, en van de uitgestrekte Moors tot een middeleeuwse pub.

Het programma bestaat uit twee concerten: Op 14 december in de Sint-Joriskerk te Amersfoort en op 16 december in de Jacobikerk te Utrecht. Voor beide concerten geldt een aanvangstijd van 20:00. Daarnaast zal er om 19:15 een inleiding zijn voor de stukken die gespeeld gaan worden.

Het is mogelijk om kaarten te kopen via www.usko.nl. De reguliere prijs van een toegangskaartje bedraagt €19,50. Een kaartje met gereduceerd tarief (t/m 30 jaar, CJP, studenten en U-pashouders) kost €10,50. In alle gevallen kunt u aan de deur betalen.