Terug naar het programma

Op 21 maart 2024 staat Dekoor Close Harmony maar liefst twee keer in de Pandora met Sandra van Nieuwland. Pop, indie, jazz en gospel de combinatie van Dekoor en Sandra belooft een spektakel te worden op het podium.

Kiki Schippers zal tijdens UUnited de presentatie verzorgen in de Pandora.

Dekoor Close Harmony

Dekoor Close Harmony bestaat uit 32 jonge, muzikale studenten uit Utrecht. Dekoor zingt voornamelijk jazz en pop, maar ook gospel, klassiek, en andere muziekstijlen komen voor in haar repertoire. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty zingt Dekoor a capella of met ondersteuning van een jazzcombo. Niet alleen de muziek, maar ook de presentatie is belangrijk bij Dekoor: elk nummer krijgt een passende staging van regisseur Marjolein Marzacu.

Dekoor treedt op in verschillende theaters door heel Nederland en daarbuiten, en werkt ook vaak samen met bekende artiesten. In 2014 stond Dekoor samen met The Rolling Stones op het hoofdpodium van Pinkpop en TW Classics (België) en zong Dekoor samen met singer-songwriter Damien Rice in Carré. In 2016 en 2018 kreeg Dekoor een individuele act op het Sziget Festival in Boedapest. De afgelopen jaren trad Dekoor samen met Di-rect, SYML, Wouter Hamel, Alain Clark en Dwight Dissels op. Daarnaast is Dekoor ook met enige regelmaat op TV te zien.

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 definitief door als deelnemer van The Voice of Holland. Datzelfde jaar schreef ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuutalbum ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina.

Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen. 

In 2022 bracht Sandra in eigen beheer alweer haar 5e album ‘Wonderland’ uit. Singles van deze plaat zijn onder andere het zomerse ‘Sandcastles’, ‘Cinderella’ en de ballad ‘Bandaid’.